Kipchoge skal prøve seg på totimersgrensa – igjen - Runner's World
Annonse

Kipchoge skal prøve seg på totimersgrensa – igjen

Etter at han bommet med 25 usle sekunder i Nikes Breaking2-prosjekt, forsøker verdensrekordholderen på nytt å løpe sub to timer på maraton i oktober.


Annons

Den 12. oktober 2019 skal Eliud Kipchoge prøve å bryte totimersgrensa på maraton i Wien. Dette er et eget arrangement kalt the Ineos 1:59 Challenge.

Kipchoge er verdensrekordholder på maraton etter at han løp inn til 2:01:39 i Berlin i fjor. I våres vant han London Marathon for fjerde gang. Dette er Kipchoges andre forsøk på å bryte den sagnomsuste barrieren. Hans første forsøk var Nikes prosjekt Breaking2 i 2017.

Flatt og publikumsvennlig
The Ineos 1:59 Challenge er sponset av selskapet Ineos og vil finne sted på en flat runde som måler 9,6 kilometer i en sval park ved navn The Prater i den østerrikske hovedstaden. Foreløpig er tanken at forsøket skal avholdes den 12. oktober, men det er et vindu på åtte dager fram til 20. oktober hvor forsøket kan igangsettes, hvis været viser seg å ikke være ideellt den 12. oktober.

Ifølge en pressemelding fra Ineos skal Kipchoge løpe fram og tilbake på et 4,3 kilometer langt strekke, hvilket gjør hele forsøket svært publikumsvennlig. Vendingene skjer i rundkjøringer. Selv om pressemeldingen ikke nevner det eksplisitt, er det lite sannsynlig at dette vil telle som en ofisiell verdensrekord, i og med de kontrollerte omstendighetene rundt forsøket.


Kipchoge og treningskameratene på løpetur i Kenya.
Foto: Dan Vernon/NN Running Team


Wiens grønne lunge

Wien er kanskje ikke det første stedet som dukker opp når man snakker om verdensrekordforsøk. De raske maratontidene settes ofte i Berlin, London og Chicago. Men det viser seg at arrangørene av stuntet har tenkt nøye gjennom saken.  parken Kipchoge skal løpe i blir kalt Wiens grønne lunge, hvilket insinuerer at lufta er ren og frisk, og tidsforskjellen fra Kipchoges hjemsted i Kenya er kun på én time, hvilket fordrer lite tilvenning.

– Jeg har fått vite at det er en rask og flat løype i Wien, fint beskyttet av trær, sier Kipchoge i pressemeldingen.

– Løypa er lagt til hjertet av denne vakre byen, hvilket tillater et stort antall publikum å være en del av denne historiske hendelsen, sier han.

Les portrettintervju med Eliud Kipchoge som Runner's World har gjort tidligere her:
Leksjoner fra filosofen



Kommentere


Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser