Hvem løper maraton? - Runner's World
Annonse

Hvem løper maraton?

Lars Zachariassen løp Amsterdam Marathon for noen uker siden. Det fikk ham til å tenke over dette: Hvordan ser ser egentlig en maratonløper ut?


Annons

Go to gate stod det på skjermen. Vi rakk å kjøpe en sjokolade hver før vi ruslet gjennom TaxFree’en og til gaten. Norwegian rute DY1258 til Amsterdam. Vi var ikke alene om å ha den Nederlandske hovedstaden som reisemål denne helga, for her var det stinn brakke. Jeg spurte reisefølget: Klarer dere identifisere 10 andre som skal løpe maraton i helgen?

De begynte å studere medpassasjerene  sine. Hvilke sko de hadde på seg. Hva slags klær de brukte og hvordan håret var. De så på formen, alderen, utseendet og holdningen. Analyserte alle detaljer…

Hvordan ser egentlig en maratonløper ut?

Dersom 100 personer hadde stått på en rekke, fem av dem løp maraton – hadde du klart å identifisere disse fem individene?
Kanskje hadde du truffet med noen. Spesielt om du så en pulsklokke gjemt under jakkeermet kombinert med komfortable joggesko, men jeg garanterer at du ikke hadde klart fem av fem. For maratonløpere ser ser svært forskjellige ut. Og ikke bare det, men de ér forskjellige!


   

De har forskjellige form, forskjellig vekt, forskjellig utdannelse og ulik lønn. De har forskjellig klesstil, forskjellige musikksmak, ulikt familieliv – alt er ulikt. Det finnes ingen fellesnevner for alle. Det er like mange historier som de er mennesker som løper maraton. Det betyr også at maraton, i det minste løping, kan være for alle. Dette gjelder selv om du opplever at du ikke ser ut som en løper. Om så ligger problemet hos deg, for det handler ikke om å se ut som en løper, men å kjenne seg som en løper! Være en løper!

En løper får ikke tittelen sin basert på distanse eller fart, men grunnet valg av aktivitet.
Løper du, ja – så er du en løper. Uansett fart!

Slutt å tro at det kun er normalvektige eller tynne som løper.
Slutt å tro at det kun er de med fancy utstyr og riktige sko som løper.
Slutt å tro at det kun er de under 60 år som løper.
Slutt å tro at det kun er de som er i god form som løper.
Slutt!


Møt Kristian Waalen, en god venn, løper og triatlet. Han løper maraton, også etter å ha svømt 3800 meter og syklet 180 kilometer.

 

Vil du være en løper? Løp!Kommentere


Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser