Historisk helg for norsk triatlon - Runner's World
Annonse

Historisk helg for norsk triatlon

For første gang ble den norske nasjonalsangen spilt etter en konkurranse i verdensserien i triatlon. Og ikke nok med det!


Annons

På tross av at norske Casper Stornes var den yngste som stilte til start i årets andre verdensserie-konkurranse i triatlon (WTS), spurtet han inn til seier, 21 sekunder foran andreplassen.

En nordmann øverst på pallen var ikke det eneste vanvittige som skjedde denne dagen i Bermuda. Norge kapret hele pallen! Aldri før har én nasjon tatt første, andre og tredje i et WTS.

Casper Stornes (født 1997), yngst i feltet og bare i sitt tredje WTS-løp, angrep allerede etter 10 av 40 kilometer på sykkel, og derfra til mål var ingen i nærheten av ham. Kristian Blummenfelt (født 1994), den eneste av de norske med topplasseringer tidligere, kom på andreplass, og Gustav Iden (født 1996), som ble nummer 9 i forrige WTS, var den tredje som fikk klyve opp på pallen etter konkurransen.

WTS er høyeste nivå innen internasjonale triatlonløp. Løpet som gikk lørdag 28. april i Bermuda er det andre for sesongen. Dagens konkurranse var en olympisk distanse, det vil si 1500 meter svømming, 40 kilometer sykling og 10 kilometer løping. Det norske laget antok på forhånd at de kan gjøre en god konkurranse.

– Jeg mener at våre gutter er best trent i feltet, og kommer til å gjøre det bra her, fortalte sportssjef Arild Tveiten før løpet.

Triatlon er en folkesport for alle barn, unge og voksne. Norges Triatlonforbund arbeider for at alle triatleter skal oppleve mestring, begeistring og fellesskap. Du kan lese mer om hvordan kvalifiseringen i triatlon foregår frem mot Tokyo-OL i 2020, samt om Norges eneste landslagsjente i triatlon, Lotte Miller, i neste utgave av Runner's World. Kommentere


Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser