En solid FKT på Massiv-ruten - Runner's World
Annonse

En solid FKT på Massiv-ruten

Ultraløper Simon Grimstrup feiret 374 kilometer i den norske fjellheimen med en øl.


Annons

Etter 107 timers uavbrutt kamp med kun få minutters søvn på klipper i ny og ne, og med maltrakterte føtter, vant Simon Grimstrups fra Ry i Danmark kampen mot de 374 kilometerne i den norske fjellheimen som den første løper noen sinne. Seieren feiret han med en kald øl og en velfortjent lur.

Det krevde bokstavelig talt blod, svette og tårer da Simon Grimstrup kjempet seg gjennom  MASSIV-ruten – 374 kilometer i steinete terreng på smale stier gjennom fire store fjellområder: Breheimen, Jotunheimen, Skarvheimen og Hardangervidda,. Turen bød på en samlet stigning på opp mot 20 000 høydemeter.Ett fall, fire timers søvn
107 timer tok det for den 42 år gamle ultraløperen fra Danmark å tilbakelegge den brutale vandreruten som ingen før ham har løpt. Turen tar mindst 18 dager å gå og har ifølge DNT høy vanskelighetsgrad.

Ett fall, fire og en halv times søvn – som oftest på klipper og steiner i fjellet – og en vanskelig tur over isbreen var noen av utfordringene Simon Grimstrup måtte gjennom. De 87 kilometerne han tilbakela per døgn gikk over ekstremt steinete og tekniske stier. I tillegg var det svært varmt i området mens han løp.

– Luften stod helt stille noen steder. Heten var virkelig en faktor jeg ikke hadde forventet at jeg også skulle kjempe mot, siger Simon Grimstrup.”Det hårdeste ever”
Simon Grimstrup la av sted nat til fredag den 26. juli fra Sota Seter og 107 timer og 374 kilometer senere ifølge satellittracking kunne han endelig sette sig ned ved sin endestation Haukeliseter og drikke en velfortjent øl.

Men innen da hadde han vært nesten fire og et halvt døgn uten mobildekning, hvor hans kontakt med andre hovedsageligt var når han sjekket inn i utvalgte DNT-hytter for å få godkjent tiden av Den Norske Turistforening.

Simon Grimstrup ble dog fulgt hele ruten via en satellittracker styrt av en av hjelperne sine, som møtte ham på utvalgte steder underveis med mat og rent tøy. Det var også hjelperne som sørget for at interesserte kunne følge med på Facebook. Til tross for god support kaller Simon denne turen for ”det hårdeste ever”. 

– Føttene mine ble en kjempeutfordring etter 20 timer. De var konstant våte på grunn av elvekryssinger og myrområder – og ble så rynkete at det utviklet seg dype, smertefulle furer i dem. Men bortsett fra fotsmertene var det en fantastisk naturopplevelse. Å være ute dag og natt og begi seg gjennom et ufremkommelig landskap er fantastisk. Jeg har i hvert fall ikke kjedet meg, sier Simon.Fakta:
Du kunne lese om Simon i utgave 3/2019 av Runner's World. Simon Grimstrup er 42 år, lærer og terrengløper som trives best i fjellet. Simon Grimstrup er født og oppvokst ved Ry i Østjylland, og det er også her i skogene ved Himmelbjerget at han trener til daglig. Som ultraløber har han en lang rekke resultater bak sig i noen af verdens hardeste fjelløp. Han blev nummer åtte i Gobi Ultra 2017, et løp på 416 kilometer i den nådesløse Gobi-ørkenen, og han har han sat dansk rekord i Ultra Trail Mont Blanc, hvor han blev den 25. beste i verden. Til daglig arrangerer Simon Grimstrup klimavenlige løpereiser i virksomheten Trailtours.dk

Om MASSIV 350:
MASSIV 350 er en vandrerute i fire etapper, som ble indviet av Den Norske Turistforening i 2016. Ruten går over fire store fjellområder: Breheimen, Jotunheimen, Skarvheimen og Hardangervidda, og byr på en samlet stigning på opp mot 20 000 høydemeter, hvilket er det dobbelte av Mount Everest. 

På turen måtte Simon Grimstrup sjekke inn i små hytter underveis for å få turen godkjent av Den Norske Turistforening.
Se ruten HERKommentere


Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser