Dynafit Hardangerjøkulen Ultra – en suksess fra første stund - Runner's World
Annonse

Dynafit Hardangerjøkulen Ultra – en suksess fra første stund

Badet i solskinn viste første utgave av Hardangerjøkulen Ultra seg fra sin beste side for de omlag 40 deltagerne som startet løpet.


Annons

Pressemelding fra XtremEidfjord

Dynafit Hardangerjøkulen er et nytt 100-kilometers ultraløp som går rundt Norgs fineste isbre – Hardangerjøkulen. Hele veien er man på fine stier, tett oppunder Jøkulen. Selv om løpet stort sett går på velkjente stier må deltagerne løpe med GPS, da løypa ikke er merket. Underveis er man innom sjekkpunkt på Finse, Krækkja og Kjeldebu. Da har man løpt rundt hele Jøkulen, en distanse på 100 km.

Løpet startet kl. 07.00 fra Liseth ved Vøringsfossen. Fra start var det en gruppe på 3-4 løpere som satt fart og knivet om teten gjennom hele dagen.


Håkon Frahm Stokka hadde gledet seg til ny distansepers, og tok det rolig de første 80 kilometerne. Han hadde masse energi til sluttspurten de siste to milene, men ved siste checkpoint viste det seg at han hadde brukt litt for lang tid, og måtte dessverre ta til takke med en DNF. Håkon brukte i stedet natta på å holde motet oppe hos de løperne som fortsatt var ute i løypa.
Foto: Kai-Otto Melau/Xtremeidfjord


Et fantastisk løp i spektakulære omgivelser
Løpet ble vunnet av Askild Vatnbakken Larsen på tiden 11.33.15. Bare 1 minutt og 27 sekunder bak kom Paul Raistrick fra England i mål. Da hadde de to kjempet en durabelig kamp rundt isbreen.

Beste kvinne ble Elise Katrine Amdal som fullførte på 16.04.40.

– Dette var et fantastisk løp i spektakulære omgivelser! Noe av det aller beste jeg har vært med på, sa en sliten og fornøyd Amdal da hun kom i mål.


Runner's World-spaltist Askild Vatnbakk Larsen løp inn til seier i Hardangerjøkulen Ultra. Vi gratulerer!
Foto: Kai-Otto Melau/Xtremeidfjord


Totalt fullførte 29 deltagere løpet. Sistemann kom i mål på morgenkvisten søndag morgen etter å ha brukt i overkant av 22 timer på turen rundt Hardangerjøkulen. 10 løpere valgte av forskjellige grunner å bryte løpet underveis.

Se hele resultatlista HERKommentere


Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser