Den ultimate hodelyktguiden - Runner's World
Annonse

Den ultimate hodelyktguiden

Produkter: Skal du ut å løpe i mørket må du ha en hodelykt. SILVA har laget en guide som gir deg svar på alt du trenger å vite i din jakt på den perfekte hodelykten.


Annonsørinnhold fra hodelyktleverandøren SILVA

 

- For meg skal hodelykten sitte godt på hodet, selv når jeg løper fort. Den må ha et bredt lys, men også kunne stilles om til å ha et godt nærlys - som SILVA Intelligent Light. Den skal også være enkel å lade siden jeg bruker den mye, sier Emelie Forsberg. Hun er ambassadør for SILVA, og en svært rutinert og meritert løper som bruker hodelykt mye.

 

Starter med biologien

Alle som har sett etter en god hodelykt vet hvor lett det er å gå seg vill i tekniske forklaringer og vanskelige ord. Det er vanskelig å forstå hvorfor den ene hodelykten er bedre enn den andre. Hos SILVA har vi vår egen filosofi, som skiller seg ut fra andre leverandører. Vi starter med biologien, ikke med det tekniske. Det betyr at vi fokuserer på hvordan mennesket beveger seg, slik at vi kan forstå hvordan vi skal utvikle den perfekte hodelykten. Vi bruker selvsagt det nyeste som finnes av teknologi, men alle våre hodelykter bær først og fremst bli sett på som en forlengelse av kroppen vår. En måte å bedre takle eksterne faktorer, slik som vær, mørke, terreng og temperatur. Vi tror at den beste hodelykten er designet etter hvordan kroppen fungerer, reagerer og beveger seg.

 

Hva er skikkelig lys?

For en eller annen grunn har Lumen blitt standarden for ikke bare å måle lys, men også for å finne ut hvor god en hodelykt er. Sannheten er at du trenger å vite mye mer enn bare å fokusere på Lumen. Bra lys handler om å gi deg de mest perfekte forholdene i mørket - noe som avhenger av dine spesielle behov. Det er et spørsmål om din aktivitet, din fart, hvordan du beveger hodet, bare for å nevne noen viktige faktorer. For å være ærlig: Verdien på antall Lumen er nyttig for produsentene av hodelykter, men det kan være totalt unyttig for deg som bruker.

Les mer om skikkelig lys i SILVA ultimate headlamp-guide

 

Hvordan sammenligner du Lumen?

Først og fremst starter kompleksiteten med Lumen med hvordan den blir målt. Alle produsenter av hodelykter kan måle Llumen på sin egen måte, fordi det ikke finnes noen global standard.

For det andre; Lumen måler bare styrke. Hvis den er målt riktig kan det hjelpe deg, men styrken er alltid påvirket av faktorer som størrelse og vekt på lykten, og hvor lenge batteriet varer.

For det tredje, og kanskje viktigste, er hvilken aktivitet du skal bruke hodelykten til. Ulike aktiviteter krever ulik Lumen.

Hos SILVA måler vi derfor Lumen med den mest pålitelige metoden - vi kaller den TRUE LUMEN.

True Lumen

Verdiene til Lumen blir målt 30 sekunder etter at lampen er slått på, for å være sikker på at den fanger opp den lyskvaliteten du opplever ute i mørket. Vi måler Lumen i henhold til ANSI/NEMA FL1 standard for lykter.

SILVA Intelligent Light

En hodelykt fra SILVA vil utvide ditt perspektiv. Optikken i alle våre hodelykter er designet for å unngå tunnelsyn og skarpe kontraster gjennom å skape en diffus overgang mellom lys og mørke. Dette gir et utvidet område som du ser, og som er mer behagelig for øyet.

Teknologien bak lyset til Silva er ingen hemmelighet. Vi fokuserer ikke bare på det tekniske, men også hva øyet faktisk ser. På den måten kan vi lage lysstråler som er tilpasset til hvordan de fungerer i mørket. Dette gir et optimalisert lys for alle aktiviteter. Det er dette vi kaller SILVA Intelligent Light; som er en dobbel lysstråle-teknologi som du finner i alle hodelyktene til SILVA, basert på hvordan det mennesklige øyet fungerer i mørket. Den unike kombiansjonen av en langtrekkende stråle og en nær bred stråle, resulterer i mindre hodebevegelse, bedre kontroll, bedre balanse, mindre trøtthet og mer fart.

Den perfekte hodelykten legger du ikke merke til

Du kan snakke lenge om kvaliteten på lyset, men hvis hodelykten ikke er komfortabel, vil du bli svært misfornøyd. Hos SILVA starter vi alltid med å se hvordan kroppen beveger seg. Vi ønsker å utvikle hodelykter som føles som en forlengelse av kroppen; balanserte hodelykter som sitter komfortabelt på hodet. Listen over detaljer inkluderer et anti-skli silikonbånd, et kompakt batteri eller en stabiliserende plate på baksiden av hodet. Bare for å nevne noen.

 

Emelie Forsberg har sine helt klare krav til hodelyktene hun skal bruke, som hun også mener alle bør ha.

- Jeg mener at du bør finne en hodelykt som er komfortabel, enkel å lade og har bra lysstyrke. Og pass på at det følger med en forlengelsesledning slik at du kan ha batteriet i lommen, i løpebeltet eller sekken. Da unngår du den ekstra vekten på hodet, sier Emelie.

Hun sier at løping med hodelykt rent løpemessig ikke byr på de store forskjellene fra løping i dagslys.

- Jeg synes det er like bra å løpe når det er mørkt, hvis det ikke er en superteknisk sti hvor jeg må senke tempoet litt. Men følelsen av å løpe i mørket i skogen eller på et fjell er vidunderlig. Det er skikkelig frihetsfølelse, sier Emelie (bildet under).

 

Ulik fart krever ulike lysstråler

SILVA Flow Light er en genial funksjon som gir deg flere versjoner av SILVA Intelligent Light i den samme hodelykten. Utviklet for multisport-utøvere, har den sømløs justering av lysbildet for ulike aktiviteter ved kun å bevege lyset opp eller ned. Når lyset peker nedover blir strålen bred og optimalisert for roligere aktiviteter. Når strålen peker fremover vil lysstrålen bli lengre og være optimalisert for raske aktiviteter.

Størrelsen teller

Som et resultat av å studere de naturlige hodebevegelsene, er alle SILVAs hodelykter designet med den rette balansen mellom størrelse, lys og batterivekt. Vår ambisjon er å tilby bedre lys i mindre størrelser i hver eneste hodelykt vi lager.

Les mer i SILVA ultimate headlamp-guide

 

Multisport (når du ikke vil velge)

Siden brukeren og aktiviteten er vårt fokus, har vi utviklet en unik base av tilbehør. Hodelyktene fra SILVA er bygget opp av moduler og du kan enkelt skifte mellom hodebånd, en hjelm, et belte eller feste til en sykkel.

Les mer i SILVA ultimate headlamp-guide

SILVA har opplevd alle aspekter av naturen siden de ble grunnlagt i 1933. De lanserte sin første hodelykt (Zeiler) allerede i 1935, og selv i dag anser de hodelykten som en viktig element i ditt utstyr. Så de går ikke på kompromiss med materiale, lys eller brenntid. SILVAs hodelykter må bevise sin holdbarhet og pålitelighet gjennom at de settes på prøve i vårt skandinaviske klima.Kommentere


Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser