De tre mest effektive drilløvelsene - Runner's World
Annonse

De tre mest effektive drilløvelsene

Trening: Gjør disse øvelsene for et mer avslappet og effektivt løpssteg!


Synes du at det er altfor mange drilløvelser å velge mellom, og så ender det med at du ikke gjør noen? Da kan det være en idé å bestemme seg for kun å gjøre noen få, og heller gjøre disse ordentlig. Gjør drill til en vane, og utfør drilløvelsene et par ganger i uken. Det er mye bedre med 5-10 minutter drill et par ganger i uken, enn 40 minutter sammenhengende i én og samme økt. De tre variantene som beskrives under gjør mye både for teknikk og løpsøkonomi, og kan fint legges inn før langturen eller som en del av oppvarmingen før intervaller.

1. Tripping
4x25 meter. Her skal du jobbe aktivt med vristene ved å vekselvis gå opp på tå og rulle ned på hælen. Dette gjør du ved å bevege deg fremover med korte steg. Forsøk å ha et stort bevegelsesområde i fotarbeidet, og etter hvert vil du legge merke til at du blir mer og mer bevegelig i føttene. Armene skal gå som pendler i løpsretningen, som når du løper.

2. Kneløft
4x25 meter. Løp sakte forover og løft knærne noe høyere enn vanlig -til omtrent 45 grader. Husk på å jobbe fra hofta og ha en spiss vinkel i kneet. Du skal ikke bøye deg bakover. Når foten treffer bakken skal du lande på fotbladet, ikke hælen. Pendle med armene i løpsretningen.

3. Hælspark
4x25 meter. Løp sakte og prøv å sparke deg selv i rumpa med hælene. Kneet skal peke nedover, slik at du kjenner forsiden av låret strammes lett. Også her skal armene gå som pendler i løpsretningen.

Lykke til med drillingen!Kommentere
FlerAvstemning

Hva synes du er mest interessant å lese om vedrørende løping?

 
 
 
 
 
 
 
 

Vis resultat

I bloggen

Anna T Nguyen-SkaretMer


For å bli en god løper må jeg løpe mye. For å bli en god syklist må jeg sykle mye. For å bli en god ... [Läs mer]

Torunn BrandvoldMer


Nå nærmer det seg innspurten mot Trysilrypa. Har vært mye gåing i fjellet i sommer så jeg føler meg ... [Läs mer]

Marthe K.M. LienMer


Hei :D Nå som vi er inne i et nytt år er det vel flere enn meg som reflekterer litt over det som ... [Läs mer]

Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser