De beste drikkene for løpere - Runner's World
Annonse


  Foto: Levi Brown

De beste drikkene for løpere

Kosthold: Rødbetjuice, kokosvann, kaffe og vin. Alt dette er bra for deg som løper!


Sommeren er endelig her, og forhåpentligvis har vi mange varme dager foran oss. Da kan det være greit å vite hva du bør slukke tørsten med -og hva du skal drikke før, under og etter trening. Her har vi samlet et knippe drikker som alle løpere bør teste ut.

Kaffe og te
Bortsett fra at de er proppfulle av det prestasjonsfremmende stoffet koffein, inneholder begge disse drikkene masse antioksidanter. Det er også bevist at tedrikkere har lavere BMI og mindre kroppsfett enn de som ikke drikker te regelmessig. Sverger du heller til kaffe, så kan vi gledelig fortelle deg at kaffe kan forhindre diabetes, hjertesykdommer, og Alzheimers.
Når skal du drikke det?:
Drikk en kopp te eller kaffe 45 minutter før løpeturen for å få litt ekstra energi til økta.

Vann eller sportsdrikke
Rent vann bør alltid være tørsteslukker nummer én, men når du skal løpe lange eller harde økter er sportsdrikke ideelt. Sportsdrikke inneholder elektrolytter og karbohydrater, som forhindrer utmattelse. I tillegg motvirker de tilsatte saltene dehydrering.
Når skal du drikke det?
Vann drikker du når som helst, og velg sportsdrikke når du skal løpe i en time eller lenger.

Sjokolademelk og vin (eller øl)!
Ok, alkoholdige drikker bør kanskje ikke toppe denne listen, men vin og øl inneholder faktisk noen komponenter som er bra for helsen din (vin er for eksempel rik på antioksidanter). Du bør imidlertid spare skålingen til etter du har restituert skikkelig. Gå for en sjokolademelk umiddelbart etter konkurranse eller trening; proteinet og karbohydratene i denne drikken sørger for optimal restitusjon etter trening.
Når skal du drikke det?
Sjokomelk umiddelbart etter trening, og eventuelt én (maksimalt to) enheter alkohol daglig.

Kirsebær- eller rødbetjuice
Disse juicene, som har en fantastisk dyp rødfarge, er som skapt for løpere. Kirsebær er proppfulle av antioksidanter som demper betennelser og øker restitusjonsevnen. Hvis du drikker rødbetjuice før en løpetur øker dette blodgjennomstrømningen, og gjør at musklene kan arbeide mer effektivt.
Når skal du drikke det?
Drikk en av disse juicene to ganger daglig når du er inne i en hard treningsperiode, eller prøv å drikke en halvliter rødbetjuice 90 minutter før en hard økt.

Kokosvann eller lønnesirupsvann

Kokosvann er veldig trendy blant idrettsutøvere på grunn av sin gode evne til å hydrere raskt. Lønnesirupsvann er ikke like kjent, men dette er altså saften som kommer ut av lønnetrærne. Denne saften er relativt søt, og inneholder omtrent 15 kalorier per 2.5 dl.
Når skal du drikke det?
Kokosvann bør drikkes rett etter løpetur for å gjenopprette væskebalansen, mens lønnesirupsvann kan fungere som en slags sportsdrikke på kortere økter.

Detta formulär är ej öppet för svar


Kommentere
FlerAvstemning

Tror du at det er mulig for mennesket å løpe maraton på under to timer?

 
 
 

Vis resultat

I bloggen

Bjørg Astrid JohannesenMer

For en dag det ble! For en helt fantastisk dag Oslo Maraton! Lørdag 21. september 2019 skriver seg ... [Läs mer]

Angelika SverdrupMer


Søndag 13. oktober gikk endelig Rosa sløyfe-løpet av stabelen i Ålesund. Været var strålende ... [Läs mer]

Lidingöloppet 2019Mer

Hei. Nå har det gått noen uker siden sist jeg skrev. Da var det slutten av august og jeg hadde ... [Läs mer]

Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser