#Byttut - Runner's World
Annonse

#Byttut

Kom i gang: Ingvill Måkestad Bovims tips gjør hverdagen enklere og sunnere!


Annons

En av våre fremste mellomdistanseløpere, Ingvill Måkestad Bovim, har mange baller i luften. Som toppidrettsutøver og travel småbarnsmor vet hun alt om å effektivisere hverdagen. Byttut-prosjektet handler ikke om å kutte ut, men å bytte ut ting i hverdagen for å gjøre den sunnere og lettere. Dette prosjektet vil resultere i både blogg og bok, og være perfekt for småbarnsfamilier og andre som trenger effektive tips til både kosthold og trening. Med en mastergrad i klinisk ernæringsfysiologi og mange år i treningstøyet har Ingvill kunnskapen som skal til.

Skippertak har Ingvill liten tro på – det handler om å bytte ut matvarer og ineffektive, kjedelige treningsøkter i hverdagen slik at det til slutt blir en vane. Her er en liten smakebit på Ingvills rutinerte råd:

Tips for å gjøre en travel hverdag litt bedre

1. Planlegg middagene dine for uka. Dette gjør det enklere for deg å planlegge handling to ganger i uka fremfor å gå på butikken hver dag, du sparer altså tid og det er større sjanse for at du får mer variasjon i middagene du spiser.

2. Spis mer grønnsaker. Mange av oss spiser for lite grønnsaker, og det må vi snu. Tenk at du I hvert fall skal spise tre porsjoner med grønnsaker. Alltid grønnsaker som en del av middag og lunsj. I tillegg til et mellommåltid i løpet av dagen. 

3. Spis lunsj som en dronning og middag som en prinsesse. Spis mer mat midt på dagen når du virkelig trenger god energi for å jobbe, trene, organisere familien osv. 

4. Planlegg treningsuka di ved å skrive opp øktene dine på søndags kveld. Det er mye enklere å gjennomføre trening når du har en god plan for hva du skal trene (og at du vet hvorfor).

5. Tren intervaller i motbakke eller trapp for å få ei supereffektiv treningsøkt. 10 x 1 min i motbakke/trapp og du kan å bli så sliten du bare orker. Bra å utfordre seg sjøl med høy intensitet innimellom!

Les også portrettintervju med Ingvill Måkestad Bovim: – Jeg må trene mot et mål! Kommentere
FlerAvstemning

Tror du at det er mulig for mennesket å løpe maraton på under to timer?

 
 
 

Vis resultat

I bloggen

Askild Vatnbakk LarsenMer

Om litt over tre uker løper jeg Hardangerjøkulen ultra. Det er et nytt løp på kalenderen, og har ... [Läs mer]

Maria SørbøMer

Endelig var årets høydepunkt her. Maratontur med de beste #høgepålivet jentene, og denne gangen ... [Läs mer]

Thea Foss BækkevoldMer

September er her og høstens mange herlige løpe nærmer seg. Før den tid vil jeg imidlertid ta dere ... [Läs mer]

Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser