Vakkert og tøft: Bli med på Stranda Fjord Trail Race - Runner's World
Annonse

Vakkert og tøft: Bli med på Stranda Fjord Trail Race

Hva sier du til 33 kilometer med vestlandsidyll? Vi gir bort tre gratis startnummer og Devold-trøyer!


Artikkelen er publisert i samarbeid med Devold

Stranda Fjord Trail Race er et krevende og flott terrengløp som arrangeres den 19. august. Løypa er naturskjønn og spektakulær og måler 33 kilometer bortover og 3000 høydemeter oppover. Her er tips til den ul(l)timate bekledningen for et vilt og vakkert langløp på sensommeren. Vil du vinne et gratis startnummer til Stranda Fjord Trail Race samt en deilig ulltrøye fra Devold? Se lenger ned i artikkelen.


Løpet byr på en utsikt av de sjeldne! Foto: Torstein Sandven

Fjord og terreng
Stranda Fjord Trail Race starter på grusvei et stykke sør for Stranda før det går over til en fin og forholdsvis lettløpt sti som snor seg oppover i fire kilometer. Som lønn for en hard start kommer man da opp på løpets første platå, som gir en fantastisk utsikt utover Geirangerfjorden. Etter en stund møter man på første fjellvegg med en stigning på 48 %, så her bør man legge vekk høydeskrekken og finne frem klatreegenskapene. Etter hvert kommer man opp på løpets første topp, Fremste Blåhorn, før det bærer ned igjen og opp til neste topp, Heimste Blåhorn. Etter dette begynner et lengre, teknisk parti med ulendt steinur, noe myr og til slutt fin sti nedover mot Stranda sentrum. Nede i Stranda serveres det mat og drikke før man tar fatt på siste etappe: 8,5 kilometer opp til Roaldshornet. En bratt og tøff avslutning på et flott løp. Selve målbuen er plassert litt nedenfor, ved paviljongen til Stranda Skiresort. Her er det bare å gi gass inn til mål.


Løpere opp Lievarden. Foto: Håvard Myklebust. Nedenfor ser vi Malene Blikken Haukøy klatre oppover. Foto: Torstein Engeset

Riktig utstyr 
I et slikt løp, med bratte heng og ulendte partier, kan det være en fordel med staver som støtte. Stavene kan hjelpe deg med å holde balansen, samt avlaste lårene noe, hvis høydemetrene begynner å tære på. Sørg også for å velge sko som sitter godt på foten, og som har et godt grep uansett underlag.

Ul(l)timat bekledning i fjellet
Alle deltakerne i Stranda Fjord Trail Race er pålagt å løpe med en sekk med klær, førstehjelpsutstyr, næring, fløyte, kompass og telefon. Dette sier litt om hvor utrygt fjellet kan være, og hvor brått været kan snu. Devold er stolt sponsor av løpet og anbefaler å ha en ulltrøye innerst. Skulle det blåse opp kraftig vind, vil ulltrøya holde deg varm under vindjakken, og blir det varmt, vil ulltrøya svale deg ned, takket være de eksepsjonelle pusteegenskapene merinoullen har.


Bevegelsesfrihet og komfort 
På lange løp er det viktig at laget nærmest kroppen er fukttransporterende og ventilerende. På den måten vil ikke svetten ligge igjen på huden og gjøre deg kald. Ullmaterialer tørker med andre ord vesentlig fortere enn for eksempel bomull, og dette er en essensiell egenskap på slike løp. I bratte, krevende partier vil du svette mye og bli varm, og når du endelig kommer til toppen er lett å bli kald når intensiteten senkes  i tillegg til at man er mer værutsatt. Ull puster ekstremt godt under høy intensitet og i tillegg sikrer ullfibrene at du ikke kjøles ned selv om du blir våt.  


Hvis du ønsker optimal fukttransport, maksimal komfort og en regulert temperatur på treningsøktene og konkurransene dine i sommer, er det ypperlig å ty til treningstøy i ull – og da menes ikke bare overdelen. Devold tilbyr shorts både for dame og herre i myk og fleksibel merinoull, ved siden av singleter, t-skjorter og langermede overdeler. Naturens eget mirakelmateriale legger til rette for maksimal bevegelsesfrihet, ytelse og komfort hele året. Sjekk ut Devolds merinoull-kolleksjon tilpasset løping her: Devold Running


Vi gir bort tre startnummer til Stranda Fjord Trail Race
Ønsker du å vinne gratis startplass, samt en herlig ulltrøye fra Devold? Meld deg på her! 

Vinn gratis startplass og ulltrøyeKommentere


Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser