Bli kvitt beinhinnesmertene! - Runner's World
Annonse

Bli kvitt beinhinnesmertene!

Skader: Tre tips til forebygging og behandling av beinhinnebetennelse.


Problemer med beinhinnene er dessverre et velkjent fenomen blant løpere. Her gir vi deg tre tips til hvordan du kan bli kvitt smertene, og forebygge at de oppstår.

1. Innleggssåler
En innleggssåle løfter fotbuen, noe som reduserer belastningen på leggene. Du trenger ikke bruke innleggssåler for resten av livet dersom du er flink til å trene opp beina dine til å tåle belastningen løpingen din medfører. Se på sålene som en slags avlastning for beinhinnene i en liten periode, og legg dem bort når smertene er borte. Prøv deg frem med ulike sålemodeller til du finner de som passer deg best. Hvis du har store problemer kan det være lurt å investere i et par spesialstøpte såler som er tilpasset din fot og løpssteg.

2. Tøy og hvil
Tøy støle legger og achilleser -disse kan nemlig føre til betennelse i beinhinnene. Reduser distansen og kjør alternativ trening med lite belastning på beina (sykkel, svømming, aquajogg og liknende) i perioder som er spesielt problematiske. Når du går tilbake til ditt vanlige treningsopplegg er det viktig å trappe opp forsiktig. For mye økning for raskt kan føre til at skadene kommer tilbake.

3. Massasje med is
Fyll et pappkrus med vann og sett det i fryseren. 10-15 minutter etter en løpetur tar du ut begeret, drar bort overdelen, og masserer med isen direkte på beinhinnene for å dempe betennelsen. 

Svenske Runner's World har også publisert en artikkel om øvelser du kan gjøre for å forebygge problemer med beinhinnene. Den finner du her.

Lykke til med pre- og rehab av beinhinnene!Kommentere


Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser