Bli en bedre løper med Martin Lager - Runner's World
Annonse

Bli en bedre løper med Martin Lager

Trening: Under WorkoutOslo kan du være med på to løpeøkter i regi av Performace Coach og Runner's World-trener Martin Lager.


WorkoutOslo arrangeres lørdag 2. juni arrangeres av Magnat Center og Runner's World, og byr på en hel dag spekket med forskjellige treningsøkter. Her kan du være med på alt fra yoga til MMA, men også for løperen finnes det mange gode økter du kan velge mellom. To av disse øktene er det Martin Lager som står for.

WorkoutOslo - din ultimate treningsdag
Treningsøkter, foredrag og masse inspirasjon vil gjøre din treningshverdag mer effektiv. Med økter som passer alle nivåer kan du trygt melde deg på til en svært inspirerende treningsdag.

Som løper kan du ha godt utbytte av dagen hvis du setter sammen treningsprogrammet ditt som foreslått under. Du settes selv sammen hvilke økter du ønsker å ha med. Sjekk programmet på https://www.workoutoslo.no/.

09.00: Felles velkommen og oppvarming (ute)
10.00: Løpeintervaller med Martin Lager (ute)
11.00: Blackroll med Sebastian Brück (inne)
12.00: Lunsj (inkludert i prisen)
13.00: Løpeteknikk med Kristine Eikrem Engeseth (ute)
14.00: Mobility med Melina Magulas Meyer (inne)
15.00: Felles stretching og avslutning (ute)

Bred erfaring som trener
Martin har tilegnet seg en bred og god erfaring innen trening generelt og løping spesielt. Siden oppstarten av Magnat Center – et av landets ledende sentere for medisin, helse og trening – har Martin jobbet som Performance Coach der, hvor han trener bedrifter, grupper og enkeltindivider som ønsker å komme i bedre form. Spesialfeltene til Martin er kondisjons- og utholdenhetstrening, men han har også trent unge utøvere i tennis. I dag er han trener i Oslo-klubben IK Tjalve ved siden av jobben. Martin er utdannet innen idrettsvitenskap ved Norges idrettshøyskole, med fordypning i idrettsbiologi. Ved Magnat er han også en del av testteamet som utfører fysiologiske tester som VO2-max, terskel, laktat og makspuls. I tillegg til dette er han fast spaltist i Runner's World hvor han gir tips og råd fra en treners perspektiv.
Martin er selv aktiv løper for friidrettsklubben Ren-Eng. Som yngre var han en av landets beste på mellomdistanse og hinder, men har vært nødt til å trene mer alternativt de siste årene grunnet skade.
– Men nå er jeg endelig i gang med løpingen igjen, og satser på lengre distanser denne sesongen. Målet på 10 km er sub 33 minutter, forteller han.

To kvalitetsøkter
Den rutinerte coachen har en fornuftig tilnærming til trening og formtopping frem mot konkurranse. Nå som varmen endelig er her og løpskonkurransene arrangeres så godt som hver helg, er det viktig å ikke bli for ivrig.
– Uansett om du er en fersk eller erfaren løper er det viktig å øke treningsmengden gradvis for å unngå skader, sier han.

En av øktene han vil lede under WorkoutOslo er "intervaller som gjør deg til en bedre løper".
– Målet med denne økta er å få mange minutter rundt anaerob terskel. Hvis man trener
mye mengde rundt terskelfart vil det gjøre at du kan løpe med et høyere tempo før du produserer mer melkesyre enn du klarer å kvitte deg med, forklarer han.


Den andre løpeøkta i regi av Martin under WorkoutOslo er tøffe bakkeintervaller.
– Bakkeintervaller kan ansees som en form for løpsspesifikk styrke, som igjen kan bidra til å forbedre arbeidsøkonomien din, forteller han, og oppfordrer alle som ønsker å lære mer om løping – og alle som ønsker å få seg en kvalitetsøkt i løpeskoene – til å melde seg på.Kommentere


Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser