Bislett-bonanza - Runner's World
Annonse

Bislett-bonanza

Løp: Tartanløpernes store happening her til lands, Bislett Games, går av stabelen i kveld. Det er duket for mange potensielle høydepunkter, og flere rekorder står for fall. Her er en forhåndsomtale.


Annons

Ifølge Steinar Hoen, stevnegeneral for Bislett Games, blir stadion så godt som fullsatt under årets femte stevne i Diamond League-serien. Her er en liten forhåndsomtale av noen av de norske høydepunktene under Bislett Games i kveld.

Karoline Bjerkeli Grøvdal har lenge lovet oss et hinder-comback. Hun konkurrerte på denne distansen som junior, men har hatt mange år som "flat" løper inntil i fjor, hvor hun i et solo-løp under NM knuste den norske hinder-rekorden med tiden 9.13,35. Bislett har lagt opp til en skikkelig duell, og har fått blant andre verdensmester Emma Coburn til å pushe Karoline på 3000 meter hinder i kveld. Vi gleder oss til å se hva Karoline er god for med litt hindertrening i beina, og ikke minst i et sterkt felt.


Karoline Bjerkeli Grøvdal, foto: Eivind Bye

Karsten Warholm har startet sesongen med et brak. I diamond league-stevnet i Roma for en uke siden brøt han den smått magiske 48-sekundersgrensa på 400 meter hekk da han løp inn på 47.82. Hvis noen skulle være i tvil, er dette forbedring av egen norsk rekord (og nordisk rekord). Kun tre europeere har noensinne løpt raskere. Til tross for kanontiden er det likevel en kar fra Qatar som har løpt fortere i år, og han møter Dimna-gutten på Bislett i kveld. Vi gleder oss til oppgjøret mellom Abderrahman Samba og Karsten. #teamKarsten

Amalie Iuel og Line Kloster skal også i aksjon på 400 meter hekk. Vi møtte Amalie rett før VM i fjor, intervjuet kan du lese HER. Jentene har begge hatt lovende sesongåpninger. EM-kravet lyder 57,50, hvilket vil være mulig for begge, og særlig Amalie som satte norsk rekord med tiden 55,38 i fjor.


Hekkeløper Amalie Iuel, foto: Eivind Bye

Jakob Ingebrigtsen, den yngste av brødrene, har også hatt en forrykende sesongåpning med seier på 1500 meter i Payton Jordan Invitational. Der slo han blant annet regjerende olympisk mester på distansen, amerikaneren Matt Centrowitz. På Bislett stiller Jakob i samme distanse – altså 1500 meter, distansen som har høyest status i Ingebrigtsen-familien. Vi gleder oss til å se 17-åringen i aksjon.

Filip og Henrik Ingebrigtsen avslutter helaftenen på Bsieltt med å løpe drømmemila – en engelsk mile (1609 meter) – i storfint selskap. Filip har vært ute i et par uker med en delvis avrivning i plantar fascien under foten, og det er stor stas at han er tilbake i slag igjen. Storebror Henrik har hatt en lovende sesongåpning med gull og pers med 10 sekunder på 5000 meter i et stevne i California for en måned siden. Det er kun et år siden han opererte hamstringen, og vi er glade for at karen med barten og beina er back on track! I feltet på The Dream Mile finner vi blant andre Elijah Manangoi, verdensmesteren på 1500 meter fra London i fjor, hvor Filip kom på tredjeplass. Persene til Henrik og Filip lyder på henholdsvis 3.50,72 og 3.53,23.


Henrik Ingebrigtsen, foto: Kyrre Lien

Sondre Nordstad Moen var litt i tvil om hvorvidt han skulle stille på Bislett eller ei da vi snakket med ham i jula (les intervjuet HER). Nå er det likevel klart, og verdens raskeste ikke-afrikanske maratonløper forsøker seg på en tid under 28 minutter på 10 000 meter i kveld. Han har aldri løpt sub 28 på bane, men har tiden 27.55 fra et gateløp. Det har vært mye snakk om den norske rekorden til Are Nakkim fra 1990. Rekorden er med andre ord ett år eldre enn Sondre selv, og vi håper trønderen gjør noe med den saken under Bislett Games.


Sondre Nordstad Moen, foto: Kai Otto Melau

Isabelle Pedersen og Ezinne Okparaebo må også nevnes. Våre sprintdronninger, henholdsvis med og uten hekker i veien, begge med flere gode konkurranser i beina i vår.

Jonathan Quarcoo er for øyeblikket norges raskeste, og vi gleder oss til å se ham bryne seg mot verdenseliten på 100 meter i kveld.


800-meterløper Yngvild Elvemo, foto: Eivind Bye

Yngvild Elvemo og Hedda Hynne har lenge løpt farlig nær den magiske 2-minuttersgrensa på 800 meter. Begge løper på Bislett i kveld og har hatt lovende sesongåpninger. Et tidligere Runner's World-intervju med Yngvild kan du lese HER.Kommentere


Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser