Amerikanske pannekaker med en sunnere vri - Runner's World
Annonse

Amerikanske pannekaker med en sunnere vri

Kosthold: Bruk havregryn og fullkornsmel for å lage pannekaker som både smaker godt og gjør godt for kroppen.


Annons

Amerikanske pannekaker er ofte assosiert med et usunt tårn av pannekaker laget på fint mel, gjerne toppet med smør, maple sirup, kanskje pisket krem, sjokoladebiter eller for syns skyld litt bær i sukkerlake på toppen.

Under får du en oppskrift på Amerikanske pannekaker gjort både sunne, næringsrike og kjempegode. Oppskriften inneholder fullkornsmel, havregryn og maismel. Har du en intoleranse for vanlig mel kan du bruke glutenfrie havregryn, glutenfritt mel med fiber og maismelet er glutenfritt. Lager man pannekaker på denne måten og spiser dem med frisk frukt og yoghurt eller cottage cheese, er det et måltid som gir langsomme karbohydrater, proteiner, sunt fett, vitaminer, mineraler og antioksidanter.

Fullkornspannekaker

cirka 16 pannekaker

4 dl fullkornsmel (eventuelt glutenfritt mel med fiber + 1 SS fiberhusk)
1,5 dl havregryn
1 dl maismel
4 ts sukker, sukrin eller honning
2 ts bakepulver
1 krm hornsalt
1/2 ts salt
4 dl cultura, biola eller annen syrnet melk
1,5-2 dl lettmelk
3 egg
2 ss cocosa kokosolje eller annen nøytral olje
Litt vaniljepulver

Gjør slik:
Bland sammen de tørre ingrediensene utenom vaniljepulveret. Varm melk og surmelk i 30 sekunder i mikrobølgeovn, men det skal ikke koke, bare varmes. Ha dette over i en separat bakebolle og visp inn egg, olje og vaniljepulver. Bland sammen med de andre ingrediensene. Varm så opp en stekepanne på medium varme og bruk smør eller olje til steking. Kokosolje er et fint alternativ å steke i. Bruk en liten øse eller decilitermål og stek små fluffy pannekaker (cirka 1 dl røre til hver).


Serveringsforslag:

Oppkuttet frisk frukt eller bær og cottage cheese
Yoghurt, honning og valnøtter
Bananskiver og rå kakaonibs
Ekte maple sirup og hakkede nøtter
Brunost
Annet pålegg etter ønske. Disse pannekakene er grove, og kan lett kombineres med salt så vel som søtt pålegg! Kommentere


Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser