161 kilometer i 40 varmegrader - Runner's World
Annonse

161 kilometer i 40 varmegrader

Den 20. mai løper Runner's World-medarbeider Andreas Gossner det ekstreme ultraløpet KEYS100. Her er hva han tenker før start.


Annons

Tanken om å løpe KEYS100 dukket opp første gang i 2015. Siden da har Andreas Gossner trent målrettet frem til 20. mai 2017. 

KEYS100
Ultraløper Andreas Gossner er medarbeider hos oss i Runner's World, og en av våre mest dedikerte løpere. Han har alltid vært aktiv, men startet for fullt med løping for rundt syv år siden, da han innså at fotball og småbarn ikke lot seg kombinere like bra. Nå står altså det ekstreme ultraløpet KEYS100 for tur. Startskuddet går grytidlig om morgenen lørdag 20. mai. Samtidig her hjemme går startskuddet for Ecotrail Oslo, som til sammenligning er halvparten så kort (den lengste distansen er 80 km) og ikke på langtnær så varmt. Det er ventet nærmere 40 grader i sydlige Florida. Løpet starter ute på Key Largo, og derette går ferden sørover på "the Keys" – den lange, smale øyrekka sør for Florida, helt til man når det aller sørligste punktet 161 kilometer senere, nemlig Key West.

 

Langt og rolig
Kilometerantallet har bare sneket seg oppover, og i den siste tiden har snittet ligget på ca 110 km i uka. I tillegg har han lagt inn to tunge mengdeuker med henholdsvis 180 og 200 km i uka. Treningsfilosofien hans er enkel, det går mye i rolig trening: 90% rolig som er ca. 6:00-fart, og et par økter på terskel som tilsvarer ca. 4:00-fart.

Mye erfaring 
Til tross for at dette er første gang Andreas bryner seg på et såpass langt løp, er det ikke mange nerver
å spore:
– Det er ikke noe med KEYS100 jeg gruer meg til, men jeg vet de tøffe periodene kommer. Noen mantra er planlagt, og når det blir tøft vil jeg prøve å fokusere på opplevelsen og det at jeg har muligheten til å være med på dette, sier han.

Tidligere har han løpt både Romerike 6-timers og Stockholm Ultra 100 km. I tillegg har han vunnet Oslofjorden Rundt 50 miles, på tiden 8,48. Nå skal han altså løpe dobbelt så langt, og all erfaringen kommer godt med:
– Nå er jeg i hvert fall ferdig med å starte et ultraløp på samme måte som en 10 kilometer – i 110 kilometer i timen, ler han.

Målsettinger
– Jeg gleder meg desidert mest til å løpe over målstreken, innen cutoff-time på 32 timer. Jeg er svært fornøyd hvis jeg klarer å fullføre, det er målet. Likevel er det ikke til å komme unna at jeg leker med tanken om en sluttid på rundt 24–26 timer. Man ønsker alltid å sette seg mål som man er usikker på om man klarer, sier han.The key to KEYS100
Når vi spør Andreas hva han mener er nøkkelegenskapen som trengs for å trene mot og gjennomføre et så langt løp, lyder svaret:
– Jeg tror det er viktig å kjenne sine svake sider – anerkjenne dem, være villig til å forbedre dem og takke dem. Der tror jeg nøkkelen til å klare det ligger.

Vi ønsker Andreas lykke til på ferden nedover i Florida! Rullestolen står klar på kontoret når han kommer tilbake! (Neida).

Les også: Bli med på løpefesten! Kommentere


Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser